012-4064790

IDEA HANTARAN YANG HEBAT - MUSIM KAHWIN

ASSALAMUALAIKUM

MUSIM CUTI  ..MUSIM ORANG KAHWIN

Bila tengok ramai orang post dalam Fb  tentang kenduri kahwin teringat pula saya  semasa menghadiri perkahwinan saudara di Che Bilang , Satun Thailand. Ini adalah kali pertama saya menghadiri perkahwinan di negara Gajah Putih ini.

Memang teruja betul bila mendapat jemputan untuk makan kenduri  kat negara siam ni. Maklumlah nak juga tengok budaya ditempat orang. Walaupun serumpun tetapi adat dan budaya adalah berbeza.

bersama pengantin baru


Ambil seri pengantin baru

Pengantin Siam yang cantik

Cuba tengok kedua-dua mempelai yang sangat sepadan umpama pinang dibelah dua.Menurut saudara saya pengantin lelaki adalah seorang guru.Mengikut adat di sana sekiranya pengantin mempunyai kelulusan yang tinggi  belanja perkahwinan lebih mahal dibanding dengan orang yang bekerja kampung.

Hantaran yang kreatif dan menjimatkan

Saya sangat tertarik dengan hantaran dari pengatin lelaki ini. Mereka sangat kreatif dengan menggubah segala bahan dapur  seperti bawang besar, bawang merah dan bawang putih menjadi hantaran yang begitu menarik. Nampak simple  tak? Lepas habis kenduri boleh terus acara masak memasak pulak.. Semua dah ada  beras, gula,  bawang sayur-sayuran. Kreatif sungguh orang siam ni yer.

Anda teringin  nak cuba ? Apa salahnya kalau nak  buat kelainan sedikit untuk mencuba idea hantaran yang kreatif dan sangat menjimatkan ini.
kombinasi bawang

telur warna warni

gula kasar


sebakul sayur-sayuran

sebakul buah-buahan

beberapa sikat pisang di gubah cantik sekali

Anda juga boleh cuba satu lagi set hantaran yang hebat dan eksklusif . Apa yer.. tentulah set  hantaran SHAKLEE

Set hantaran shaklee yang hebat

Jangan tak tahu anda juga boleh  gubah set hantaran hebat  dengan supliment shaklee ni. Kalau diberi pilihan 21 tahun dulu memang saya memang pilih set hebat ini. Tapi walaupun dah 21 tahun usia perkahwinan kami   masih macam pengantin baru juga. Ahaks.. Still loving each other..  Insyaalah sehingga  Jannah.

Apa yang hebat dalam set Pengantin Perempuan

Vitamin C/ Vitamin E- baik kesihatan kulit agar pengantin kelihatan berseri-seri

Alfalfa _ Berfungsi seperti kacip fatimah untuk mengeratkan hubungan suami isteri

B Complex- anti stress dan memberi tenaga menjelang hari bahagia

Set Pengantin Lelaki

Zink/ Vitamin E- Baik untuk kesihatan dan kesuburan lelaki
Vitalea-             -Untuk menambah tenaga lelaki
Cadangan konsep hantaran

Cantik dan nampak eksklusif kan hantaran  set shaklee seperti dalam gambar dibawah. Kalau pasangan pengantin dapat set ini tentu masing-masing cakap  " best giler ni" Untuk pasangan pengantin yang tercari set hantaran yang ' best giler" 
Sekiranya  anda ingin menjana pendapatan@ mencuba supliment yang hebat ini boleh hubungi saya.

MIMI ROHANA BT AMJAN
ID 929478
012-4064790
mimi.rohana5@gmail.com
www.mimirohana.com
http://www.ebookniaga.com/sorryboss/mimirohana


Feel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?