012-4064790

MASTER CELEBRATION MASTER IZZATI DAN MASTER HERNY

KEINGINAN TERCAPAI

Ahamdulillah  saya dapat juga menghadiri Master Celebration anak beranak Master Izzati dan Master Herny pada 22 Mac 2014 yang lalu   yang di adakan di Hotel Equatorial , Bukit Jambul Pulau Pinang.

Sebenar saya sangat berhajat untuk melihat sendiri majlis yang gilang gemilang ini yang di taja sepenuhnya oleh Shaklee. Kalau sebelum ini saya cuma melihat  kemeriahan majlis ini dalam you tube sahaja.

Mujurlah suami saya yang kebetulan cuti  setuju untuk  pergi kemajlis tersebut.  Kalau saya sendiri memang tak berani nak drive sebab sudah lama tak pergi Penang dan dah lupa jalan. Memang gerenti sesat jawabnya.


suami dan anak-anak
Hotel  Equatorial
Kami sampai pada pukul 2 .30 petang kerana  berlaku kesesakan yang sangat teruk di Jambatan Pulau Pinang kerana cuti hujung minggu.Syukur alhamdulillah ketika kami sampai majlis belum bermula lagi jadi sempatlah menjamu selera dahulu. Banyak betul makanan yang disediakan . Menurut mentor saya pihak shaklee menaja hampir RM50,000 untuk setiap Majlis Master Celebration.Ruang makan di hias indah dan kelihatan sangat ekslusif.


ruang legar hotel


sedap belaka

memang best

jemput makan

dewan makan yang sangat ekslusif
Majlis Bermula pada pukul 3.00 petang dengan perarakan  masuk 13 orang master. memang teruja melihat semua master yang masuk. Semuanya hebat-hebat belaka. Walaupun majls ini diadakan di Pulau Pinang tetapi saya lihat sebahagian besar tetamu adalah kaum bumiputera. Memang membanggakan .tetamu

perarakan  masuk master

perarakan masuk master

Ucapan  Mr Victor Lim
Ucapan Mr Victor Lim

Inilah orang kuat Shaklee Mr Victor Lim. Sebelum ini setiap kali dapat surat dari Shaklee Mr Victor yang tandatangan. Hari ini dapat bersua muka sendiri dengan Mr Victor yang sangat peramah ini.

Antara ucapan Mr Victor
a. Untuk berjaya mesti duplicate semula apa yang dilakukan oleh leader. Sebab langkah yang telah dilakukan oleh leader  telah membuktikan kejayaan..

b. Mesti ada ilmu
Sebagai  Independent Distributor mesti ada ilmu tentang produk.  Shaklee ada menganjurkan banyak training . setiap ahli sepatutnya mengikuti latihan tersebut untuk menambah ilmu.

c.Bisness shaklee boleh diwarisi untuk anak cucu
Apabila bisness sudah berkembang dan telah bergelar  Master . Bisness ini boleh diwarisi oleh anak dan cucu.

Perkongsian  Master Izzati

Master Izzati seorang pelajar Phd dalam bidang matematik.  Pada awalnya beliau mula berniaga kuih muih untuk menambahkan pendapatan. Pendapatan yang diperolehi tidak seberapa dan beliau terasa sangat letih untuk meneruskan bisnes kuih muih . Bila join shaklee beliau nampak peluang yang lebih cerah bersama shaklee

Bersama shaklee beliau dapat peluang melancong dan beroleh kebebasan kewangan . Beliau sangat bersyukur kerana dapat membantu ibu bapa dikampung.


Perkongsian Master Herny

Beliau merupakan seorang jururawat. Produk pertama yang dicuba adalah Basic H.  Sebenarnya beliau telah bercadang umutuk bekerja di negara arab kerana tawaran gaji yang lumayan. Selepas mendapat bonus dalam shaklee beliau sedar beliau mempunyai masa depan yang lebih cerah sekiranya lakukan secara serius dalam bisness shaklee. alhamdulillah akhirnya beliau berjaya meraih gelaran masterdan mendapat bonus yang sangat lumayan. Sekarang beliau telah meletak jawatan sebagai jururawat dan menjadikan shaklee sebagai core bisnes beliau.

sempat bergambar dengan Master Firdaus dan Kam Maria

bersama orang kuat shaklee Mr Victor Lim

sempat posing ambik aura master
Alhamdullilah bila melihat sendiri kejayaan yang dikecapi oleh semua master telah memberi semangat yang membara kepada saya untuk turut serta seperti mereka. Semoga perkogsian ini  dapat menyuntik semangat kepada anda semua untuk menggengam bonus 5,6  seperti  semua master dalam shaklee.


                                 

sekiranya anda berminat  untuk join shaklee
                                             
untuk pendapatan 4,5, 6 angka
                                   
sila hubungi saya 012-4064790 
MIMI ROHANAFeel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?