012-4064790

MAGIC AURA SHAKLEE DI PERLIS

Assalamualaikum 

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya semasa menghadiri Magic Aura  di Hotel  Seri Malaysia , Kangar Perlis Pada bulan Disember 2013 . Sebenarnya ini adalah kali pertama saya menghadiri majlis anjuran  group Jutawan.  Selain  itu saya juga ingin berjumpa dengan mentor saya En. Firdaus Mat Saad dan dan Pn Kam Maria Abdul Mutalib.

Saya dan suami bertolak awal pagi dari rumah  ke Jeti Kuah  kerana Ferry paling awal pun pukul 7.00 pagi. Alhamdulillah perjalanan dari Jeti Kuah  Kuala Perlis mengambil masa  1jam lebih dan pada pukul 8.30  kami tiba di jety Kuala Perlis. Memandang  waktu itu cuti sekolah memang sukar juga untuk mendapatkan kereta sewa. Kami menunggu hampir 30 minit akhinya barulah  mendapat kereta sewa.


Ramai juga penumpang maklumlah cuti sekolah

mencari ilmu
 Disebabkan tersilap jalan kami sampai ke Hotel Seri Malaysia ketika majlis sedang berjalan. Ketika kami sampai Master Ruziah sedang berucap. Beliau menceritakan pengalaman pahit manisnya dalam shaklee. Master  Ruziah sebenarnya seorang guru. Beliau lebih bersemangat untuk maju dalam bisnes online ini bila 3 orang anaknya jatuh sakit. Jadi beliau sangat memerlukan  wang untuk menampung kos perubatan anak-anak.
master menceritakan pengalaman

Master Erni  seorang nurse

master farihah mengendalikan forum

Master Farihah menjemput Master Kam Maria

Dalam majlis yang  penuh santai ini  ada 13 orang master telah dijemput untuk berkongsi pengalaman masing-masing. Saya sangat kagum dengan semua master ini yang  semua nya hebat-hebat belaka. Ciri -ciri muslimah benar-benar ditampilkan oleh leader shaklee ini. Kini tibalah giliran Master Kam Maria untuk berkongsi pengalaman beliau dalam bisnes Shaklee. Master Kam Maria dan suami merupakan jurutera lulusan universiti luarnegara. Menurut Pn Kam Maria  beliau diperkenalkan dengan  Shaklee oleh birasnya Pn Ainul. Beliau  telah mencuba set bersalin dan sangat berpuas hati kerana beliau  memang ingin full breastfeed  untuk bayinya.


Dengan sokongan suami En, Firdaus Mat Saad  Pn Maria telah  mencapai rank tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator dalam tempoh 1 tahun sahaja. Dalam shaklee  terdapat 7 pangkat dan setiap ahli akan bermula dengan Independent Distributor. Tahniah diucapkan kepada Master Kam Maria dan  Mohd Firdaus Mat Saad.

Master Kam Maria 


Master Kam Maria bertanya soalan kepada peserta


master  ani


Seterusnya perkongsian hebat dari  Master Ani Ahmad . Beliau juga seorang guru. Beliau begitu bersemangat  menceritakan pengalaman beliau. Ketika dalam majlis beliau masih lagi dalam pantang tetapi sangat  teruja menceritakan detik pahit manis dalam shaklee.

Sesi pagi pagi berlangsung dengan begitu pantas tanpa disedari. Saya begitu kagum dengan perkongsian 13 orang master ini tanpa terasa lapar. Sebenarnya sewaktu bertolak dari rumah saya  belum sempat bersarapan sehinngalah waktu tengahari. 

Untuk maklumat semua  bayaran untuk menyertai program ini sangatlah murah hanya RM 25.00 sahaja. Waktu tengahari kami disajikan dengan makanan yang sungguh sedap.  Disebabkan masa rehat yang pendek  saya dan suami mengambil kesempatan untuk berjumpa Master Firdaus dan Pn Kam Maria  pada waktu makan. Sambil makan tu sempatlah mendapatkan tips-tip  bisnes ini dari En Firdaus.suami saya dan Master Firdaus


 Program sebelah petang

Program sebelah petang di penuhi dengan acara perkongsian  dari para suami master.Bagaimana masing-masing memberi sokongan moral kepada isteri masing.  Suami  Master Ruziah berkongsi tentang cara beliau membantu isterinya seperti kerja mengemas rumah . Seterusnya Master Firdaus juga berkongsi tentang perniagaan online ini dan cara beliau membantu isterinya.


Master Firdaus


 Seterusnya adalah acara motong kek shaklee oleh  semua Masters.  Memang besar betul  kek coklat ni. Peserta satu dewan makan pun tak habis ni.
sedap nampak

anak-anak dah tak sabar nak makan kek

cupcake shaklee


makan kek

makan berjemaah

sempat berposing dengan master ifah

anak shaklee saya  Mun Ahmad dan Master Iffah

baru berkenalan dengan  kak Fatinah

bergambar beramai-ramai

bergambar dengan masters


Sebelum pulang sempat juga bercoaching dengan Master Firdaus di lobi hotel. Beliau telah menerangkan tentang teknik jemput-jemput  dan cara-cara untuk posting dalam facebook. Terima kasih En Firdaus dan Pn Kam Maria kerana sanggup berkongsi ilmu. Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Kini dengan tunjuk ajar dari mentor saya telah berjaya mengemggam bonus 4 angka. Sebenarnya bisnes shaklee ini menjanjikan pendapatan yang lumayan jika anda lakukan dengan  serius dan kena caranya.


                            ANDA INGINKAN PENDAPATAN 3,4,5, 6 ANGKA 
                             ANDA SENDIRI BOLEH TENTUKAN
                                HUBUNGI SAYA SMS WHATSAPP 012-4064790

                                 ATAU DAPATKAN EBOOK PERCUMA INI


                                                                www.mimirohana.com
        

                         


Feel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?