012-4064790

DULU GEMOK SEKARANG KURUS


DULU GEMOK SEKARANG KURUS......

Teringat baru -baru ni semasa majlis penyampaian wang bantuan  RM100 di sekolah. Ramai waris yang hadir bersama anak masing-masing. Tiba giliran  seorang pelajar saya terpandang kad pengenalan beliau. "Eh awak nampak gemok la dalam IC ni..kenapa sekarang kurus sangat"? tanya saya.

"Anak saya kena kencing manis cikgu .. sejak sekolah rendah  lagi.. sekarang ni hari hari kena cucuk insulin". Kata ibu muda ini. "dia sekarang ni dah pandai cucuk sendiri. dulu arwah ayahnya juga sakit kencing manis " tambah ibu ini. . Terharu sungguh hati  saya mendengar kisah ibu ini. Masih muda lagi dah bergelar janda dan sentiasa berulang-alik kehospital untuk  rawatan anaknya.Kesusahan yang  silih berganti dalam hidup beliau. Saya doakan beliau tabah mengharungi dugaan hidup ini.

Bila menerima wang RM100  terlihat riak air muka gembira ibu  tunggal ini. Hampir menitis air mata saya mendengar cerita duka ibu ini.  Semoga ibu muda ini tabah mengharungi dugaaan hidup.


Saya juga  ada diabetes

Semasa hamil anak keenam 6 tahun lalu saya juga  mengidap kencing manis. Sebelum ini semasa mengandung kelima-lima orang  anak tidak ada masalah pun. Mungkin faktor usia  saya saya hamil ketika berumur 40 tahun. Mula-mula bila pergi check up nurse suruh minum air gula. Masyaallah ... manisnya sampai melekat di kerongkong. Bila  kena kencing manis ni keraplah kena buat lawatan ke hospital.

Syukur Alhamdulillah masa bersalin tiada masalah dan saya selamat melahirkan anak lelaki yang sangat comel.                                                 
                                                                          
Ammar anak soleh


ramai ibu kena semasa hamil
Selepas habis pantang saya dikehendaki membuat pemeriksaan sekira masih ada kencing manis. Maklumlah sebab saya pernah ada kencing manis masa mengandung. Alhamdullilah selepas selepas pemeriksaan saya bebas kencing manis. 

Saya pernah berjumpa dengan dengan kawan-kawan yang pernah mengidap kencing manis. Ada yang teruk sampai kena potong kaki. Ada juga yang telah meninggal dunia di sebabkan kencing manis yang kronik ini.

Selepas berjumpa dengan produk shaklee ini saya selalu mencadangkan customer untuk mengambil vivik bagi merawat kencing manis yang serius. Vivix yang diperbuat dari pati buah-buah sangat  berkesan untuk merawat  masalah kencing manis. Rasanya manis-manis masam boleh tahan selama 2 bulan  jika disimpan dalam peti sejuk. 


Si Tonik Merah

Testimoni pesakit

Selain dari pemgambilan  supliment amalan pemakanan mengikut piramid makanan sangatlah penting. Kuih muih yang manis memang sinonim dengan penduduk Malaysia . Justeru sebagai langkah berjaga sepatutnya kita cuba kurangkan sedikit pengambilan makanan yang manis Amalan bersenam juga amat penting dilakukan sekurang-kurangnya  3kali seminggu. Semoga kita  tidak termasuk dalam statistik  seperti dalam keratan akhbar ini.


statistik tentang pesakit kencing manis


set kencing manis budget

Selain Vivik  anda juga boleh mencuba set budget  yang terdiri dari GLA, B complex dan Zink. Pengambilan set ini dapat mengurangkan paras gula dalam darah. Seorang customer saya telah memberi feedback yang baik bila  mengamalkan set kencing manis ini. Bacaan paras gula sudah berkurangan dan beliau semakin bertenaga.


SEKIRA ANDA INGIN PENDAPATAN SAMPINGAN
INGIN BEBAS KEWANGAN
INGIN SIHAT
SHAKLEE 
ADA  JAWAPANNYA

SMSWHATSAAP 012-4064790
Feel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?