012-4064790

6 BULAN BERSAMA SHAKLEE.... SITI SHAKLEE AHLI BARU


Assalamualaikum w.b.t 

REALITI KEHIDUPAN


Baru-baru saya menziarahi saudara yang tidak sihat. Beliau tinggal bersama-sama kedua ibubapanya yang sangat uzur. Sungguh sedih melihat keadaan keluarga ini yang tidak mempunyai pendapatan tetap tambahan pula ada ahli keluaraga yang sakit.

Sebenarnya kita semua dikelilingi  oleh ramai orang yang susah,  adik beradik, saudara mara  dan jiran tetangga. Ingin membantu tetapi  kalau setakat makan gaji berapa sangatlah yang dapat dibantu. Itupun  kena tunggu hujung bulan bila ada duit lebihan.

Makan gaji ni memang kena betul berjimat agar tidak lari budget. Kadang-kadang tu seperti gali lubang timbus lubang. Duit simpanan pun terpaksa dikeluarkan bila keadaan mendesak. Kalau anak seorang dua boleh tahan lagi. Tapi kalau sampai  5 -6 orang memang terasa bebanannya.

Ramai  kawan-kawan saya juga makan gaji. Kalau tengok luarannya orang makan gaji ni memang nampak smart aje. Maklum sajalah pakaian dan eksoseri yang dipakai semua branded dan mahal belaka tapi ada kawan pernah mengeluh  nampak luaran sahaja bahagia tetapi   dalaman menderita . Apa tidak nya tak sampai hujung bulan gaji dah habis.....

SAYA  AHLI SHAKLEE

Saya juga begitu dulu .. ada duit cukup-cukup  saja. Tapi alhamdullilah sejak join bisness shaklee saya dapat  merasa bonus 4 angka. Dulu saya join shaklee cuma suka-suka sahaja. Tambahan pula ayah saya sakit .. lumpuh  jadi saya cuba search google untuk mencari supliment untuk ayah. Alhamdullilah bila saya terlibat dengan shaklee saya nampak ini adalah satu-satunya bisnes yang mudah. Tetapi  bonusnya amat lumayan sekali jika kena caranya.

Sebenarnya saya dah buat bisness sudah lama. sejak tahun 2007  lagi. Waktu tu saya ada buka kedai alat tulis dan photostat serta top up secara kecilan di kampung. Disebabkan cuma berniaga mengikut gerak hati sahaja. Untung pun hanya sedikit sahaja. Saya sebenarnya tiada pengalaman  berniaga. Biasalah adat berniaga kadang-kadang  ada hari untung kadang-kadang tu cuma boleh cover kos sahaja.  Hujung bulan memang pening kepada juga sebab nak bayar  gaji pekerja , sewa kedai dan juga pinjaman.Alhamdullilah kedai saya masih bertahan sampai saat ini walaupun keuntungan tidaklah sebesar mana.

Tetapi semenjak saya join shaklee ini saya  dapati ini adalah bisnes yang paling rendah risikonya . Modal permulaan hanyalah RM75.00 . Selepas daftar anda akan dimasukkan dalam secret group . Di sinilah  saya belajar bagaimana hendak menjalankan bisnes online ini. Bulan pertama dan kedua saya cuma mendapat bonus 2 angka sahaja . Tetapi selepas mendapat tunjuk ajar dari mentor yang betul kini saya telah berjaya mencapai bonus empat angka.  Saya sendiri tidak pernah menyangka saya berjaya naik rank dari  SID biasa seterusnya  rank Supervisor dan sekarang  Senior Supervisor. Matlamat saya bulan Disember ini saya mesti naik rank menjadi Coordinator. Semoga Allah permudahkan cita-cita saya ini.


BERUBAHAN DIRI

Banyak perubahan selepas saya join dengan shaklee. Dari segi kewangan alhamdulillah  saya ada pendapatan sampingan. Saya juga dapat menghulurkan derma dengan jumlah yang lebih banyak tanpa  ada perasaan ragu-ragu. Kerana saya percaya kita tidak akan miskin dengan bersedekah. Saya sangat gembira dapat membantu lebih ramai saudara yang susah. Sebahagian dari  bonus juga dapat dihulurkan buat ibu ayah yang sudah tua. Saya juga berazam untuk membawa ibu saya untuk menunaikan umrah. Semoga ALLah permudahkan..


Walaupun saya seorang guru tapi saya tak pandai menulis blog atau mempunyai account facebook. Tetapi semenjak mengenali shaklee   ilmu IT saya semakin bertambah. Dengan adanya blog ini saya dapat meluahkan lebih banyak idea bukan sahaja mengenai bisnes tetapi isu- isu pendidikan.


magic aura kat perlis
               
Dari segi kesihatan anak-anak juga bertambah baik. Jarang dah sekarang ni kami sekeluarga bertandang ke klinik. Anak-anak semua semakin cegas. Saya sendiri merasai  lebih sihat selepas mengamalkan produk ini. Sebagai ibu beranak 6 saya sangat memerlukan  tenaga untuk menguruskan keluarga. Rutin harian sebagai surirumah memang tak pernah selesai. Alhamdullilah  walaupun saya selalu tidur lewat tapi masih cergas dan bertenaga. Saya mengamalkan set kesihatan Optimum iaitu Vitalea, B Complexs dan vitamin C

keluarga sihat dengan shaklee


ayah lumpuh
     

                                   
ayah semakin pulih


Kesihatan ayah juga semakin baik selepas mengamalkan produk shaklee. Kini ayah sudah mampu mengesot sendiri ke bilik air. Sakit sendi dan belakang  ayah juga semakin berkurangan.Masalah sembelit  yang dihadapi oleh ayah juga dapat di atasi dengan pengambilan herbalax. Ingatan ayah juga semakin pulih bila mengambil omega dan lecithin


produk shaklee


shaklee yang mesra alam

rumput banyak untuk siti shaklee

ibu tersayang
Ini lah ibu saya yang sangat gigih membesarkan kami adik beradik dengan menjual kuih .Tidak ternilai jasa ibu dan ayah  buat kami  semua. Ibu saya sangat tekun orang  dan penuh kasih sayang buat kami sekeluarga. Saya juga berazam untuk membawa ibu saya untuk menunaikan umrah. Semoga ALLah permudahkan..


SITI SHAKLEE AHLI BARU

Sudah lama  saya ingin membela lembu. Maklumlah saya tinggal dikampung dan dikelilingi kawasan sawah padi  maka soal makanan lembu memang tidak menjadi masalah. Alhamdullilah baru-baru ni saya dapat membeli sesekor anak lembu betina dengan bonus shaklee. Anak-anak saya juga sangat gembira bermain -main dengan anak lembu yang jinak ini. Anak lembu ni kami namakan SITI SHAKLEE.  Anda boleh lihat di sini betapa jinaknya SITI SHAKLLE saya yang berumur 1 tahun.siti shaklee

                                                 
siti yang jinak

anak-anak sangat gembira

hasil bonus shaklee seekor lembu.

Kini saya sangat gembira dengan perubahan hidup. Saya ingin sekali berkongsi bagaimana saya  berjaya dalam  bisnes shaklee Sekiranya anda ingin berniaga  dengan cara yang mudah serta risiko yang rendah  sila hubungi saya  
                    MIMI  ROHANA AMJAN    SMS WHATSAAP 012-4064790
                                              SID 929478
                                    www.mimirohana.com
               http://www.ebookniaga.com/sorryboss/mimirohana

Feel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?