012-4064790

ANDA ADA POTENSI UNTUK NYANYUK...? OH TIDAK.....

Kebaikan LECITHIN terbaik untuk Perkembangan Minda & IQ Kanak-kanak.

Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

Salah satu kebaikan Lecithin untuk perkembangan otak kanak-kanak adalah kerana ia juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang dan penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak serta memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory).

Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

Jadi, untuk kanak-kanak dalam proses pembelajaran, sangatlah menggalakkan.

Bagi kanak-kanak di bawah umur 6 tahun, potong 2 biji lecithin tersebut dan picit cecair dari lecithin itu ke dalam sudu dan terus diberikan kepada anak-anak.

Kesan yang diterima, akan kita nampak perubahan tahap pembelajaran serta sifat ingin belajar pada anak-anak akan ditemui dalam tempoh 5-7 hari selepas mereka makan lecithin yang berkhasiat itu.

Semoga info dan ilmu yang bermanfaat ini, dapat dikongsi bersama dan juga segala kebaikan ini akan terus menerus diamalkan.

HUBUNGI SMS/ MIMI ROHANA BT AMJAN 012 -4064790


www.mimirohana.com

http://www.ebookniaga.com/sorryboss/mimirohana

Feel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?