012-4064790

Supervisor Shaklee vs Supervisor Kilang

Supervisor Shaklee vs Supervisor Kilang

Selepas 20 tahun  kini saya bergelar  Supervisor semula. Macam tak percaya saja. Dulu Supervisor kilang  kini  Supervisor Shaklee. Macam mana saya terjebak dengan Shaklee ni... secara kebetulan sahaja.Sejak 3 tahun lepas Solat sunat Dhuha  sudah menjadi amalan saya .Banyak masalah menjadi mudah selepas saya amalkan solat Dhuha ini. Saya suka baca blog sahaja , tapi tak ada akaun FB . Saya sering mengikuti blog Prof Kamil Ibrahim, baca buku beliau . Antara saranan prof tentang solat malam. Saya terus  google tentang  solat malam dan terjumpa blog MariaFirdaus dan berkenalan dengan Shaklee.  

Baru kenal terus jatuh cinta !  Pelikkan . Tapi bila mengetahui tentang kebaikan produk ini . Saya cuba aplikasikan pada diri sendiri. Ahamadulilah selepas sebulan menggunakan ESP masalah keguguran rambut dan kekeringan  kulit  telah diatasi. Saya cuba  pula berikan Vivik pada  ayah. Selama ini saya sering  tercari -cari apakah suppliment yang sesuai untuk  ayah saya yang telah lumpuh selama  7 bulan. Dahulu ayah boleh bermotosikal  dan   kuat berkebun. Selepas ayah saya lumpuh   ayah hanya terlantar di atas tilam sahaja. Alhamdullilah selepas dua minggu  kesihatan ayah semakin baik selepas mengambil Vivik,  B complex, Ostematric, AJHT, lecithin  dan alfalfa untuk mengurang kan masalah sembelit. Syukur  masalah sembelit ayah juga semakin berkurangan.

Bagi saya langkah pertama sudah bermula  dan no turning back. Walaupun buta IT  saya  masih ada tongkat iaitu mentor saya, suami dan anak-anak  Pada mulanya anak-anak gelakkan saya bila saya cakap " mak pun nak main facebook  juga! Tolong  create akaun FB kat mak." Biar betul mak ni" kata anak-anak. Allah..Allah Maha Kaya akhirnya berkat doa mak saya , saya  kembali menjadi supervisor. Syukur alhamdullilah. 

Ini pula cerita 20 tahun dulu. Pekerjaan pertama selepas berkahwin ialah Supervisor Kilang  di Pulau Pinang. Banyak kenangan pahit manis  semasa bekerja dulu  yang paling tak boleh lupa masa kasut hilang angkara operator tak puas hati dengan tugasan yang diberikan dan dikejar anjing masa tunggu bas kilang.  Masa tu kerja night  shitf. Saya bekerja bahagian Clean Area Department, semua orang  kena pakai jump suit. Bila kasut dah hilang ha.. apa lagi balik rumah  berkaki ayam. Nasib baik  suami datang  menjemput.  Hai malu betul... 
 Hanya tinggal kenangan 20 tahun  dahulu
Dulu waktu kerja saya ada shift.Kalau shift malam tu paling mencabar.Maklumlah nak lawan dengan mata. Apa lagi mengantuk la...Mana pening kepala dengan kerenah  operator yang pelbagai ragam. Kini tidak lagi. Supervisor Shaklee buat kerja kat rumah aje. Kalau rajin dapat lebih income. Kalau malas dan suka buat alasan dok  takuk tu  aje la..

Sekiranya anda ingin mencari suppliment yang baik untuk kesihatan memang saya syorkan Shaklee. Kenapa ..

1.Berasaskan  sumber semulajadi yang tulen dan bebas dari bahan pengawet ituan, pewarna dan perisa

2. Setiap bahan diuji dengan kawalan kualiti

3. Setiap ramuan botanikal diuji oleh pihak ketiga

4. Mematuhi Good Manufacturing Practise

5. Disahkan  Halal oleh ISA_Islamic Services Of america  badan yang diiktiraf oleh Jakim.


HUBUNGI : MIMI ROHANA  
                     012-4064790
EMAIL : mimi.rohana5@gmail.com
facebook :https://www.facebook.com./mimirohana.amjan
blog :http://mimirohana.blogspot.comFeel Free to Share!

Jemput share entri ini dengan rakan dan saudara anda sekiranya anda suka dan rasakan ia bermanfaat untuk merekaApa Kata Anda?